Editura Seneca lansează luna această cea mai nouă carte din colecția sa — Cutia Magică, scrisă de medicul italian Giuseppe Petralia de la Institutul Oncologic European. Cartea dă ocazia publicului român să cunoască o tehnică de diagnosticare precoce a tumorilor, Diffusion Whole Body, precum și experiența unor pacienți care au beneficiat de această metodă care are particularitățile de a identifica tumori minuscule și de a nu fi radioactivă, precum un RMN. Tematica este neobișnuită pentru Editura Seneca, cunoscută pentru colecțiile de cărți de filozofie și de ecologie, dar se potrivește foarte bine cu misiunea editurii: să ne asumăm tot ce întâlnim pe drumul vieții. Cartea este prefațată de medicul român Deliu-Victor Matei de la Institutul Oncologic European care ne explică, într-un scurt interviu, de ce e tehnologia importantă în tratarea pacienților. Medicul este un promotor al chirurgiei uro-oncologice robotice.
Citește mai mult
Media
A făcut aproape o mie de intervenții chirurgicale cu robotul da Vinci, un instrument de excepție în chirurgia urologică. „Eu sunt un chirurg, dar de fapt un exponent al chirurgiei robotice“, spune medicul urolog Deliu-Victor Matei, cel care a ales să-i învețe pe medicii români din tainele unor operații revoluționare, pe care să le transforme în artă chirurgicală.
Citește mai mult
Vineri, 24 martie 2017, în cadrul Spitalului Sf. Constantin din Brașov a fost inaugurat Centrul de excelență în chirurgie urologică robotică, prima serie de intervenții efectuate cu ajutorul robotului da Vinci Si, în premieră pentru sistemul medical privat din România fiind în domeniul urologiei. Prostatectomia robotica, intervenția de care au beneficiat primii cinci pacienți ai centrului de la Brașov, este considerată „standard de aur” în tratamentul chirurgical al cancerului de prostată datorită preciziei și siguranței oferite de robotul daVinci.
Citește mai mult
Spuneați în 2010 că clinicile medicale fără un robot DaVinci vor fi în afara pieței. Spitalul Sf. Constantin din Brașov nu este primul din România care are acest robot. Iar dvs ați participat la fiecare primă operație a fiecărui robot în România. Cred că acum sunt 6 sau 7 daca nu ma înșel. A fost un drum lung și anevoios pentru implementarea chirurgiei robotice în România? Din acest punct de vedere, este ea acum o țară pe piață, sau mai este nevoie de încă alți roboți pentru a fi?
Citește mai mult
In cadrul Saptamanii Urologiei Europene organizate sub egida Asociatiei Europene de Urologie, Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj –Napoca a organizat cea de a cincea editie a Conferintei international Progress in Uro-oncology si cel de al patrulea curs international de laparoscopie avansata, in cadrul Spitalului Clinic Municipal si respective a Institutului Oncologic Cluj Napoca, in perioada 25-26.09.2014, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al organizatorilor.
Citește mai mult
Prima teză de doctorat din domeniul roboticii chirurgicale urologice din România a fost susţinută, luni, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, de un fost student român, care acum este vicedirectorul Institutului Oncologic din Milano.
Citește mai mult
Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca a conferit, vineri, in cadrul unei ceremonii, prestigiosilor profesori dr. Jens Rassweiler de la Universitatea Rupert-Karl din Heidelberg (Germania), Ottavio de Cobelli si Victor Matei Deliu de la Institutul European de Oncologie din Milano (Italia) titlul de Visiting Professor.
Citește mai mult
Prima nefrectomie partiala robotica din Cluj, efectuata de Dr. Victor Matei impreuna cu Prof. Ioan Coman.
Prima transmisie 3D live în sala de conferințe a unei proceduri robotizate în timpul unui curs de chirurgie live, Cluj (România), 2-3 iulie, 2010: Dr. Victor Matei, prof. Ioan Coman.