Doriti un consult medical specializat?

Contactati-ne prin formular de consultatii.

De ce chirurgie robotica

Avantajul principal al chirurgiei robotice este obtinerea concomitenta a trei efecte – de unde  si conceptul de “trifecta”:

  • vindecarea oncologica;
  • mentinerea functiilor organului interesat;
  • reducerea efectelor secundare.

In cazul carcinomului prostatic trifecta cuprinde controlul oncologic al bolii, mentinerea continentei urinare si a potentei sexuale.

Continenta - Potenta - Control Cancer

Trifecta

In cazul chirurgiei renale trifecta cuprinde: controlul oncologic al bolii, mentinerea functiei renale a rinichiului operat si evitarea complicatiilor post-chirurgicale. Raspandirea exponentiala a chirurgiei robotice a avut doua efecte importante. Cel dintai a fost cresterea valorii titlurilor firmei ‘’Intuitive’’ , in ciuda crizei financiare din Down Street.

ISRG

Cel de-al doilea efect a fost concentrarea pacientilor in centrele spitalicesti cu volum mare de operatii robotice, mai ales in cazul carcinomului de prostata.

Carcinomul de prostata

Nervi erigenti au un raport intim cu suprafata prostatica. Prezervarea lor este mult mai usor factibila cu chirurgia robotica dar rezultatul functional depinde mult de experienta chirurgului. Aceasta, la randul ei depinde de numarul operatiilor robotice efectuate. Preferinta pacientilor pentru centrele spitalicesti cu expertiza robotica este naturala si a determinat, mai ales in tarile dezvotate, procesul de concentrare a pacientilor in aceste unitati.

Prostatectomii

Ca urmare, lista de asteptare pentru a efectua aceasta operatie este in mod paradoxal mai lunga in spitalele cu volum mare de chirurgie robotica.