Dr. Deliu Victor Matei

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca a conferit, vineri, in cadrul unei ceremonii, prestigiosilor profesori dr. Jens Rassweiler de la Universitatea Rupert-Karl din Heidelberg (Germania), Ottavio de Cobelli si Victor Matei Deliu de la Institutul European de Oncologie din Milano (Italia) titlul de Visiting Professor.

Rectorul UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, a prezentat, in cadrul ceremoniei, decizia Senatului Universitatii privind acordarea titlului de Visiting Professor celor trei renumiti reprezentanti europeni ai vietii academice, chirurgi de prestigiu mondial, a caror activitate se leaga de afirmarea internationala a scolii medicale clujene si de performantele obtinute in ultimul deceniu in domeniul chirurgiei urologice si oncologice din Romania.

Seful sectiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ dr. Ioan Coman, a prezentat Laudatio pentru cei trei laureati ai universitatii clujene.

Prof. dr. Ottavio de Cobelli de la Universitatea din Milano este director al Departamentului de Urologie al Institutului European de Oncologie din Milano. Este autor al unor tratate referentiale in medicina si a peste 100 de lucrari stiintifice publicate in reviste de specialitate de prestigiu.

Un numar de 17 urologi din intreaga lume au fost instruiti de profesor in domeniul chirurgiei robotice, in departamentul pe care il coordoneaza. Echipa de urologi, anestezisti si asistenti medicali de la Spitalului Clinic Municipal se numara printre beneficiarii programului de instruire si formare sustinut de prof. dr. Ottavio de Cobelli.

Prof. dr. Victor Matei Deliu a absolvit UMF din Cluj-Napoca (1982-1987). Este, in prezent, senior director al Departamentului de Urologie al Institutului European de Oncologie din Milano. Este principalul suporter al chirurgiei robotice din Romania, prin facilitarea trainingului echipei de la Spitalul Municipal din Cluj-Napoca, la institutul din Milano.