Despre

Dr. Deliu Victor Matei

Si-a format expertiza lucrand la Institutul European de Oncologie din Milano – Italia, obtinand o experienta deosebita in chirurgia uro-oncologica – dupa efectuarea a mai mult de 4000 proceduri incluzand PESTE 1000 DE INTERVENTII ROBOTICE cu platforma Da Vinci – Intuitive.

Dr. Deliu Victor Matei - Chirurg Urolog

Formarea academica a realizat-o la Cluj (primii 5 ani) si a desavarsit-o la Roma, in 1991, pe langa Facultatea de Medicina si Chirurgie „Agostino Gemelli” a Universitatii Catolice „Sacro Cuore”.

Specialitatea in Urologie a obtinut-o tot la Roma, in 1996, iar titlul de Doctor in Stiinte medicale (PhD) in 2013, pe langa UMF Iuliu Hatieganu din Cluj cu o dizertatie asupra subiectului “Implementarea chirurgiei minim-invazive intr-o tara in curs de dezvoltare”.

In 2008 a absolvit Masterul in Gestiunea Unitatilor Sanitare. A efectuat stagii formative pentru chirurgia robotica („William Beaumont Hospital” in Detroit), pentru crioterapie (Krankenhaus Nordwest, in Frankfurt/M – Germania si Amsterdam’s Academic Medical Center – Olanda)  si pentru laser-chirurgie la Milano.

Dr. Deliu Victor Matei si-a desfasurat activitatea academica de-a lungul anilor la Universitati din Italia (Roma, Milano), Romania (Cluj, Timisoara), ca Profesor agregat cu contract.

A participat efectiv la implantarea si implementarea chirurgiei robotice in nenumarate centre spitalicesti in Italia, Romania, Bulgaria si Polonia.

Activitatea publicistica vizeaza cu predilectie atat chirurgia robotica oncologica [IMG 1 si 2] cat si neoncologica [IMG 3 si 4].

Un alt filon de interes reprezinta mijloacele [IMG 5 si 6] si strategiile diagnostice. [IMG 7 si 8].

In 2014 a fost invitat alaturi de cei mai imporanti urologi din lume sa participe la scrierea Tratatului Minimally invasive surgery in Urology, Artibani W, Rassweiler J, Kaouk J, Menon M Editors, Publisher: © ICUD-EAU 2015 [IMG 9].

In 2016 a participat la scrierea Tratatului de chirurgie. Ediția a II-a Vol. IX Uro-oncologie, Ioan Coman Editor, © Publisher Editura Academiei Române, 2016 [IMG 10].

In 2017 a obtinut prestigiosul premiu Hans Marberger Award pentru cea mai buna publicatie europeana in chirurgia minim-invaziva Urologica.

Chirurg Urolog – Dr. Deliu Victor Matei – Activitatea publicistica